Okategoriserad
-
BUBBELBONANZA
750krNär: Lördag 15 april
Klockan: 14.30
Sommelier: Natalie Nilsson
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 Visby Beskrivning: Kom och lär dig mer om en av våra favoritkategorier vin. Lättsam och lärorik provning där du får prova sex olika mousserande viner och lära dig hur de framställs. Passande smått och gott att mumsa på serveras till så kom ihåg att ange allergier i webshopen. -
MEET PIERRE DE KLERK
895krNär: Tisdag 18 april
Klockan: 18.30
Sommelier: Pierre de Kleerk sufflerad av Joakim Blackadder Immenkamp
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 Visby Beskrivning: Vi presenterar stolt en exklusiv bubbelprovning med vår långväga gäst Pierre de Klerk som är Cellarmaster på Graham Beck Wines i Sydafrika. Graham Beck Wines har varit en förgrundsfigur när det kommer till kvalitet sedan det första bubblet släpptes för 30 år sedan. Så ta tillfället att mingla med en Sydafrikansk vinstjärna och en av Sveriges främsta experter på Sydafrikanska viner – Joakim är numer bosatt i Stånga med sin familj och driver S.A Wine Embassy. Lär dig allt om MCC – Méthode Cap Classique – Sydafrikas namn på traditionella metoden för framställning av kvalitativa bubblor. Det blir 7 viner i olika stilar och självfallet flaggskeppet Cuvée Clive som blivit omnämnt till Sydafrikas bästa bubbel ett flertal gånger. Till provningen kommer det serveras snacks, plock och en liten soppa så kom ihåg att ange allergier i webshopen. OBS! Provningen hålls på engelska men vi är flertal skillade översättare i rummet så oavsett kunskapsnivå språkmässigt ser vi till att du kan hänga med. -
EN SALIG RÖRA VITT
750krNär: Lördag 6 Maj
Klockan: 14.30
Sommelier: Natalie Nilsson
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 Visby Beskrivning: Vitt vin är så mycket mer än många tror. En del säger sig inte gilla vitt vin? Det handlar kanske om en dålig upplevelse vid tillfälle som lett till förutfattade meningar om en hel vinkategori. Denna provning fokuserar på tjusningen med vita viners många smaknyanser. Du får prova 7 olika viner både endruvsviner och blends. Till provningen serveras lämpligt smått och gott så kom ihåg att ange allergier och specialkost i webshopen.