Dryckesprovning
-
BARBARESCOAFTON
1495krNär: Lördag 1 april
Klockan: 16.30
Sommelier: Jocke från WineIpass
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 Visby Beskrivning: En djupdykning i Barbaresco skojar vi inte bort denna första april. Prova 9 olika viner tillsammans med god mat. Detta kommer ske i två flighter så först 5 viner med massa goda tilltugg och sedan blir det 4 Riservor och en vällagad varmrätt. Efter maten serveras kaffe och något sött. Så kom hungrig och glöm inte att ange allergier och kostavvikelser i webshopen. -
ETT HUM OM VIN
1250krNär: Söndag 12 mars
Klockan: 13.00-18.00
Sommelier: Natalie Nilsson
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 Visby Beskrivning: Kursen för dig som vill få lite allmän koll i dagens vindjungel. Lär dig mer om vin och hur du ska undvika marknadsföringsfällor. Stort fokus är att du ska kunna skilja agnarna från vetet i vinvärlden. Detta är kursen för dig som uppskattar livets goda och vill ha ett hum om vin helt enkelt. Under dagen kommer det provas 8-10 olika viner så det är bra att äta lunch innan. Lite smaktillbehör till en del viner kommer det vara och kaffe och kaka kommer finnas. Ange om du har allergier. Vid färre än 8 anmälda kommer vi inte kunna köra denna lilla kurs. Nedan hittar du vad som står på dagens schema.- vinets historia och utveckling
- vinodling & vinframställning
- vintyper
- vinlagstiftning & etiketter
- mat & vin i kombination
- hur hittar jag information?
-
KÄNDISVINQUIZ
650krNär: Lördag 18 mars
Klockan: 14.30 – 17.00
Sommelier: Jesper Borgenstrand mfl
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 Visby Beskrivning: Det är inte många kändisar som faktiskt gör sitt eget vin. Ibland är dom musiker, influencers, kriminologer eller nåt annat. Jätteduktiga såklart på de dom gör och en del tjänar också storkovan på att sätta sitt ansikte på vinflaskor. Vem är vi att döma? Inte alls men vi tycker det är en komisk vinkategori. Så denna eftermiddag ställer vi till med ett Vinquiz utan dess like med viner du aldrig kommer se på vår vinlista. Det blir folkligt, festligt och vi hoppas såklart fullspikat när vi släpper sargen och ger oss in i denna oas av massproducerade storsäljare och kör vinquiz med glada kändisar på etiketterna. Tilltugg ingår så glöm inte att ange allergier i webshopen! -
PINOT NOIR VÄRLDEN RUNT
795krNär: Lördag 11 mars
Klockan: 14.30
Sommelier: Jesper Borgenstrand
Max antal: 25
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 VisbyBeskrivning: Vinvärldens värsting och älskling. En av de mest svårodlade druvorna som är såväl sjukdoms- som mutationsbenägen men ack vilken charmknutte. Prova 7 Pinot Noirviner från hela världen. En druva många uttryck och som alltid serveras smått och gott till. Kom ihåg att anmäla kostavvikelser i webshopen.
-
FROM SICILY, WITH LOVE
1295krNär: Tisdag 14 februari
Klockan: Välkomna från 18.00 Provningstart 18.30
Sommelier: Åsa Johansson som bor i Italien sedan 2001 är vinjournalist och skriver om vin, mat och resor för Decanter, Food & Wine Italy, l´Espresso, Quench Magazine, Apéritif och Svenska Dagbladet. Hon har också startat Sveriges första podcast om italienska viner,Italienpodden.se
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 Visby Beskrivning: Tack vare vår samarbetspartner TheWineHub har vi turen att gästas av deras egen Italienexpert Åsa Johansson. Kom och lär dig om vinregionen Sicilien – från massproduktion till kvalitetsviner. Hon går igenom den otroliga förändring som skett på Sicilien under kort tid. En fascinerande ö med lång historia och tradition av vinproduktion. Du får prova 8-10 viner och till dessa serveras först blandat plock på klassiskt Volarevis och därefter mera mat och amorös dessert. En romantisk afton i gott sällskap för alla. -
PLANTATION ROM MED ANTON REGNÉLL
850krNär: Torsdag 9 februari
Klockan: Mat 18.30 Provningsstart 19.00
Sommelier: Anton Regnéll- med många års erfarenhet bakom baren föll han pladask för rom 2011 på Kuba. Sedan dess har han lagt allt sitt fokus på denna ädla dryck och är idag Brand Ambassador för Plantation Rom i Sverige.
Max antal: 30
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 VisbyBeskrivning: Kvällen inleds med en varmrätt och ett gott glas vin alternativt öl och därefter drar Anton igång och lär er allt han kan om rom. Varje ö har sin stil och Plantation Rum erbjuder en bred smakpalett från många öar. Kända för sin dubbellagring där all rom lagras om i minst ett år på gamla cognacsfat på Chateau Bonbonnet. Skapat av legenden Alexandre Gabriel år 1999 har Plantation Rum kommit att bli en av de mest spännande och snabbast växande varumärkena. Du får prova Rom med diverse ursprung samt sorter från höstens hypade Single Cask-släpp. OBS! Kom ihåg att ange eventuella allergier och kostavvikelser i webhopen.
-
MOUSSERANDE JORDEN RUNT
750krNär: Lördag 28 januari
Klockan: 14.30
Sommelier: Natalie Nilsson
Max antal: 20
Var: Volare, Strandgatan 20, 621 56 Visby Beskrivning: Bubbel i alla former är ett favorittema på Volare. En lättsamt, lärorik och sprudlande provning. Denna gång tar vi dig på en smakresa jorden runt. Smått och gott serveras till bubblet såklart. Kom ihåg att anmäla kostavvikelser i webshopen.